Новини

Подовото отопление XL Pipe нагрява мигновено и задържа топлината

Една от най-модерните подови отоплителни системи е електрическо-водното подово отопление с тръбна инсталация XL Pipe.

Какво представлява тя?

XL тръбата представлява тръба с диаметър 2см от структуриран полиуретан, запълнена с течност – антифриз. Във вътрешността на тръбата по цялата и дължина преминава кабел, покрит с тефлон. Тръбата се монтира по избрана от клиента схема в бетонна замазка с дебелина 4-5см.

При включване на захранването кабелът се нагрява, повишеното налягане води до кипене. Системата се нагрява мигновено и след това дълго задържа топлината.

 

 

Какви са предимствата на тази система?

Преди всичко тя е компактна и не заема излишно място, понеже не изисква външни устройства като котел или циркулационна помпа. Освен това системата за електрическо-водно подово отопление XL Pipe:

  • не изисква радиатори, нито комини;
  • практически е „невидима“, тъй като се намира под пода;
  • поддържа жилището топло по време на отсъствието ви;
  • тя е пожаро-безопасна: изключен е рискът от самозапалване;
  • електро-магнитното излъчване е по-малко от това на обикновен лаптоп;
  • позволява отопляване по секции: отоплявате цялото жилище или само отделни помещения.

Подово отопление с тръбна инсталация XL Pipe може да бъде монтирано под всякакъв вид подово покритие – паркет, ламинат, теракотени плочки, линолеум, керамогранит и др. Разходите за поддръжка на системата са на практика са нулеви.

 

Важно е да се знае, че 100 % от изразходваната енергия се използват за пряката цел – отопление на помещението и не се прахосва.

 

Топлинният комфорт, осигуряван от тръбната отоплителна система XL Pipe, е изцяло екологичен, което на свой ред означава и здравословен.

 

Системата е лесна за управление, само с помощта на няколко бутона. Подовото отопление с тръбна инсталация XL Pipe може да се контролира и по най-съвременен начин – чрез SMART HOME система.

 

За да поръчате, достатъчно е да ни изпратите по и-мейл обикновена скица на помещението с размерите му от стена до стена и обозначени местата, където са (или ще бъдат) разположени захранването или термостатът.