Новини

Нови методи за инсталация на XL – тръба

Много клиенти разбират предимствата на подовото отопление с XLтръба в сравнение с всички останали методи, но се притесняват, от по-сложния монтаж. Изисква се по-голяма дебелина на подовото покритие и циментова замазка, която се нуждае от време за съхнене и изпарява  вода.

Например: В стая с размер 20кв.м. трябва да се направи циментова замазка с дебелина 5см. В нея се влагат по технология 180 л вода. Тази вода трябва да се изпари в помещението, така че влажността на циментовата замазка да бъде не повече от 2.3%. Това е изискването за полагане на паркет или ламинат.

Особено в месеците непосредствено преди зимния сезон, това е неприятен момент, който новодомците биха искали да избегнат.

Ето и нашето решение за сух монтаж на XL тръба:

Вместо циментова замазка ние тествахме гипсофазер на марката Knauf. Продуктът е специално разработен за подови покрития и нашите експерти доказаха, че той е идеален за покритие на XL тръбата. Фазерът е достатъчно устойчив материал за да предпази системата и да създаде усещането за „сух и твърд” под.

cof

cof

cof

В инсталацията с XL тръба ние използваме алуминиевото фолио. Тъй като е отличен топло-проводник, то  поема топлината от тръбата и я разпределя в участъците, където няма такава. Така подът е подгрят по-бързо и по-равномерно, по цялата си площ, а не само в участъците, под които минава нагревателят.